Hoe wordt uw idee werkelijkheid?

Er is al een idee en de wens om te veranderen. Maar hoe nu verder? In een eerste, kosteloze kennismaking bespreek ik met de opdrachtgever zijn of haar idee├źn en wensen. Gaat het om een verbouwing, uitbreiding of nieuwbouw van een woning, winkel, kantoor of bedrijfspand? Een wederzijdse klik tussen mij en de opdrachtgever is van belang. Na de eerste bespreking kom ik met een aantal verschillende en verrassende ontwerpen. Hier maakt de opdrachtgever een keuze uit. Aan de hand van deze keuze volgt het definitieve ontwerp. Daarna bepalen we samen welke materialen nodig zijn voor de uitvoering van de werkzaamheden en werk ik de gedetailleerde werktekeningen en technische omschrijvingen uit. Op basis hiervan vragen we offertes op bij aannemers. Na de keuze voor een aannemer kan gestart worden met de bouw. Een rol die ik tijdens de bouw vervul is het vertegenwoordigen van de opdrachtgever door het houden van toezicht en het controleren van bouw facturen. Tot het sleutelklaar opleveren van het pand blijf ik bij de bouw betrokken.

Eerste ontwerpvoorstellen
Over het algemeen presenteer ik voor een verbouwing en/of uitbreiding van een woning drie of vier verschillende ontwerpen. Op deze manier van werken krijgt de opdrachtgever een beeld van alle mogelijkheden. Voor het maken van deze ontwerpvoorstellen voor een verbouwing en/of uitbreiding van een woning, reken ik bij benadering een bedrag van 800 euro inclusief btw. Bij kantoren, winkels en bedrijfspanden geef ik van tevoren een indicatie wat de kosten voor de eerste ontwerpen zijn. De opdrachtgever heeft altijd de keuze om wel of niet door te gaan na de eerste ontwerpvoorstellen.

Definitieve ontwerp
Aan de hand van de ontwerpvoorstellen wordt in overleg met de opdrachtgever een definitief ontwerp gemaakt, al dan niet met driedimensionale impressies. Voor dit definitieve ontwerp wordt van tevoren een bedrag vastgesteld. Hierna heeft de opdrachtgever ook de keuze om wel of niet door te gaan.

Tijdens de bouw...
De opdrachtgever bepaalt na het ontvangen van het definitieve ontwerp of er hierna overgegaan wordt tot realisatie. Voor elk van de volgende onderdelen in aanloop naar en tijdens het bouwproces, wordt steeds een aparte prijsopgave afgegeven. De opdrachtgever bepaalt of deze door mij worden uitgevoerd. De werkzaamheden bevatten het aanvragen van een omgevingsvergunning, werktekeningen en technische omschrijving, aanvragen van offertes bij aannemers en het vertegenwoordigen van de opdrachtgever bij de bouw.